Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

NiL-Frukost med AB Volvo om batterifabriken i Mariestad

september 26 @ 07:30 - 09:00

Varmt välkommen till vår nästa NiL-frukost som ska handla om nästa etapp i bygget av batterifabriken i Mariestad!

Jörgen Gustafsson, Communication and Public Affairs på Volvo Group, kommer till oss och ska berätta om hur planerna går att bygga en fabrik för tillverkning av battericeller i Mariestad.

Fabriken är en del i AB Volvos strategi att ställa om sina produkter, sin produktion och sin leverantörskedja till att vara fossilfri och CO2-neutral. Helt i linje Paris-avtalets intentioner och med den omställning som pågår i det globala och lokala samhället.

Av samma skäl ställer AB Volvo om sina anläggningar i Skövde och Vara och genomför just nu omfattande ombyggnader samt gör stora investeringar i framtidens produkter och produktion. Projektet är döpt till ”Omställning Volvo Skaraborg”.
Omställningsprojektet berör inte bara Mariestad, Skövde och Vara utan hela Skaraborg, i större eller mindre omfattning. Det gäller inpendling och underleverantörer till existerande anläggningar från alla kommuner, och även att det genererar inflyttning till länet.

Tidsplanen är att starta byggnation under 2024, starta produktion under 2028 och efter successiv upprampning vara i full produktion under 2030.

Det är ett maraton, ett maraton som redan startat, och nu kommer AB Volvo hit för att berätta om och svara på frågor runt projektet, för ökad förståelse om hur vi tillsammans kan mobilisera de krafter som behövs för att genomföra våra planer, såväl offentliga som privata.

Datum: 26 september 2023
Tid: 07:30-09:00
Plats: Bahnhof Cowork, Lidköping
Sista anmälningsdag fredag 22 september 2023, kl. 12:00!

 

ANMÄLAN ÄR STÄNGD!

Detaljer

Datum:
september 26
Tid:
07:30 - 09:00

Plats

Bahnhof Cowork Lidköping
Sockerbruksgatan 1
Lidköping, 53140 Sverige
+ Google Map