Näringslivsfesten 2023 – The winner is…

NiL bjöd in hela näringslivet till Näringslivsfesten den 16 november 2023! Vi firade Lidköpings fantastiska näringsliv med en engagerande och kul fest som lyfte fram framgångarna så alla kan ta del och inspireras.

Här nedan presenteras alla vinnare. Då det var Oscars-tema på festen så mottog vinnarna en varsin Oscars-statyett, ”Hollywood”-stjärna från Concil, blombukett från Mocca Design, en flaska prosecco från familjen Rundqvist och givetvis ett fint diplom från respektive organisation.

The winner is…

Årets Entreprenör – NiL-Näringslivet i Lidköping
Familjen Almqvist från Fyrkantens Förvaltning AB

Motivering

Årets Entreprenör har egentligen varit en entreprenör under flera decennier och är i sanning en förebild som brinner för Lidköping och dess utveckling. Genom ett långsiktigt och hållbart arbetssätt är familjen Almqvist på Fyrkantens Förvaltning AB starkt bidragande till vår vackra stad. Genom att se möjligheter i det som redan finns har de skapat moderna nyskapande miljöer för både företag och individer att utvecklas och leva i.

Fyrkantens Förvaltning AB hjälper till att utveckla Lidköping och dess fastighetsmarknad så att staden får den höga attraktivitet som platsen har potential för och som många längtat efter. Fyrkantens fastighetsförvärv omvandlas till bostäder och arbetsplatser av hög kvalitet.

Vi på NiL är både tacksamma och imponerade över er, och det ni har åstadkommit!

 

Årets Företagare – Företagarna Lidköping
Kroppslabbet AB

Motivering

Årets företagare är ett expansivt företag med fokus på att ge varje kund rätt förutsättningar att bli en starkare variant av sig själv. Med ett genuint engagemang och öppen atmosfär har de skapat en välkomnande plats för alla åldrar – med glädje och motivation som två viktiga byggstenar. Ett företag som med gott entreprenörskap, lokal förankring och stark tillväxt har lyft Lidköping som stad på ett föredömligt sätt genom att skapa en folkfest med hälsa i fokus.

Årets företagare är ständigt i rörelse – där hinder bara ses som en utmaning i rätt riktning för att stärka sitt varumärke! Fredrik Danielsson, Daniel Marberg och Jonas Nordmark på Kroppslabbet ni är en tongivande drivkraft inom hälsa och välmående för Lidköpingsborna.

 

Årets Hållbarhetspris – Lidköpings kommun
Västsvenska Stålkonstruktioner AB

Motivering

Med ett starkt strategiskt arbete inom hållbarhet fokuserar företaget på att dagligen arbeta med att effektivisera hela sin process från anbud till slutbesiktning. Deras arbete kännetecknas av innovation med ett fokus på ökad cirkularitet och resurseffektivitet. Deras nya patenterade stålbalk är ett exempel på nytänkande som kommer att påverka branschen.

Det vinnande företaget visar på ett strukturerat arbete inom social hållbarhet internt i företaget. Som exempel kan nämnas certifiering enligt ISO 45001, årlig medarbetarenkät, hälsokontroller, erbjudande om coachande samtal och visselblåsarfunktion. Ansvar, utveckling och respekt är våra värdeord säger årets vinnare Västsvenska Stålkonstruktioner AB (VSAB)

 

Årets Tillväxtföretag – ALMI
Elservice Västra Götaland AB

 

Årets Handlare – Lidköpings Handelsråd
Luxury by Jessica Lennartsson

Motivering

En hantverkare med fingertoppskänsla som över tid har etablerat ett framgångsrikt företag med nytänkande, vårdande och utbildning ,tagit sitt företag till ett unikt koncept i sin bransch. Jessica Lennartsson, Salong Luxury 

 

Årets Landsbygdsföretag – LRF
Agnetha Björnsdotter Berglund från Kullans Lycka AB

Motivering

Agneta Björnsdotter Berglund är dalkullan som för 20 år sedan bytte stressigt storstadsliv mot ett liv på landet. Agneta byggde upp en fårbesättning från grunden utan någon tidigare erfarenhet. Det har resulterat i ett unikt företag som med nytänk och hållbarhet i fokus. Vunnit flertalet priser i mathantverk. Att ta tillvara på hela djuret, både under dess livstid men också efteråt är en självklarhet på Kullans lycka. Årets pristagare är en mycket bra förebild för den gröna näringen. Agneta har bland annat engagerat sig i “lär känna en bonde nära dig” där hon med korta videosamtal med en skolklass förklarat hur livet på gården ser ut.

Kullans Lycka har vågat satsa på sina idèer och det har resulterat i kött, charkuterier, fårskinn och ullprodukter i absoluta världsklass. Den glada dalkullan har satt Lidköping på kartan. Det är vi alla stolta över.

 

Det goda exemplet – Samordningsförbundet Skaraborg
COOP Råda Lidköping

Motivering

Årets vinnare av utmärkelsen ”Det goda exemplet” har visat på ett stort engagemang för ett socialt ansvarstagande! Arbetsgivaren ser människan bakom varje individ och har ett bemötande som är varmt och välkomnande! Detta är en arbetsplats där alla inkluderas och ges möjlighet att växa! Arbetsgivaren är lätt att samarbeta med och möjliggör för individer i Lidköpings kommun att få sitt första arbetslivsinträde! Utmärkelsen ”det goda exemplet” går därför i år till Coop Råda!

 

Årets Nyföretagare – Nyföretagarcentrum
Ann-Marie Ekström från Sockerbrukets Finbageri AB

Motivering

Hon har skapat ett företag som hittat sin egen nisch och har förenat sitt gedigna hantverkskunnande med omsorgsfull produktutveckling. Hon erbjuder fika utan gluten så de som inte tål gluten kan få njuta utav säkra och läckra bakverk utöver det vanliga.

Till Årets Nyföretagare 2023 i Lidköping utses Ann-Marie Ekström, Sockerbrukets Finbageri.

 

Årets Unga företagare – Företagarna Lidköping
Wilhelm Svederberg, Alexander Svederberg och Ludwig Swederberg från Siggetorps Lantbruk

Motivering

I en region där traditionellt lantbruk har varit en framträdande näring, har dessa unga entreprenörer visat att det är möjligt att förnya och diversifiera verksamheten. Genom att kombinera traditionell jordbruksnäring med nytänkande har de effektivt utnyttjat sin dyrbara utrustning och personliga kompetens. Denna brödratrio har visat att genom god sammanhållning, högkvalitativa tjänster och produkter kan man skapa lojala kunder och bygga en framgångsrik verksamhet.

Wilhelm, Alexander och Ludwig Svederberg på Siggetorp Lantbruk är ett föredöme för unga företagare i Lidköping och en inspirerande kraft inom lantbruk och entreprenad.

 

Ett stort grattis till alla fantastiska vinnare!

 

Festens eminente fotograf:
Strandroths fotografi 📸

 

Näringslivsfesten sponsrades av: