FRAMTIDSMÄSSAN 2023

Nu har FRAMTIDSMÄSSAN, Lidköpings största yrkesmässa, för första gången gått av stapeln onsdagen den 6 september 2023 på De la Gardie gymnasieskola.

Här fick näringslivet möjlighet att möta elever från grundskola, gymnasiet och vuxenutbildning i ett helt nytt forum. Många företag hade känslan av att vara doldisar lokalt, så här kunde de både visa upp sig för sina grannar i näringslivet och för eleverna för att göra sig mer kända som arbetsgivare. Andra har ett väletablerat och känt varumärke där de här fick berätta om vad verksamheten egentligen gör på arbetsplatsen.

I aulan föreläste UF Skaraborg och Sparbanken Lidköping för klasserna, och ämnet var ekonomi. Ett av de kloka budskapen var att om man gör det man tycker är roligt eller intressant så kommer pengarna av sig själv.

Under lunchen berättade Richard Dyvelås från Livet i Skaraborg om deras arbete med att attrahera invånare till vår region för utställarna. Hashtaggen #livetiskaraborg ska hjälpa nya invånare att få hjälp och inspiration till att etablera sig här permanent. Det kan gälla bostad, jobb till individen men också familjen. Vi behöver bli fler här då den stora tillväxten i vårt område slukar personal. Så har ni jobb att erbjuda, mark, bostäder eller attraktiva events som kan locka så lägg till #livetiskaraborg så fler kan hitta hit.

Utställarna på mässan visade på en branschbredd där nästan 2000 besökare blev bjudna på aktiviteter, godis och en massa inspiration till ett nutida eller framtida yrkesval.

Här är några av de fantastiska utställarna:

 

Det var en fantastisk dag med många nyfikna ungdomar och ett näringsliv som vi ska vara stolta över! Stort tack till er alla!!!

 

PRESS: NLT 20230906

#livetiskaraborg

 

Tack till Lidköpings Kommun, Sparbanken Lidköping, UF och Campus Västra Skaraborg för att vi tillsammans gjorde detta möjligt!