Medlemsbesök på Vrickade Teatern

Låt oss presentera vår nya, bombastiska, stjärnsprakande, eleganta, underhållande medlem… ”trumvirvel”… Vrickade Teatern!!! Ja, jag tycker det passar perfekt att med en fanfar hälsa detta extraordinära företag varmt välkommen till NiL.

Jag träffar ägarna, och tillika ”Jecko & Jessie”, Karin Odermatt och Joakim Assarsson tillsammans med deras nya projektledare Martina Söderhielm ute på deras teater i Härjevad. Det är tredje gången jag besöker denna fantastiska verksamhet, men tidigare gånger som gäst på deras julshow.

Fr. v. Martina Söderhielm, Karin Odermatt, Joakim Assarsson

Så fort vi fått in lite kaffe så berättar Jocke passionerat om deras bakgrund. Hur han gick på världens finaste clownskola i Frankrike och lärde sig att en underhållare ska kunna underhålla utan rekvisita och strålkastare. Och att han gör allt med hjärtat, att få människor att spritta av lycka. Jocke är proffs, men det är lite klurigt att veta om det är hans profession eller personlighet som är framgångsfaktorn.

Jocke och Karin har jobbat ihop i 23 år. Tillsammans har de bland annat skapat den framgångsrika duon ”Jecko & Jessie”, som gjort barnprogram på SVT sedan 2012 med sina clown-alter egon. De har även varit med i Cirque de Soleil samt var med och skapade innehållet på Wallmans Salonger där de stannade i 7 år. Ja, Karin är främst akrobat och Jocke clown. Kombinationen har varit och är oslagbar när det gäller underhållning.

För åtta år sedan bestämde de sig för att starta Vrickade Teatern ute på Härjevads landsbygd. De byggde om en lada till en fullservice-teater, där de kan variera föreställningarna. Mest känd är väl deras julshow som levererat gnistrande underhållning som får folk att kikna av skratt och tappa hakan av skickliga framträdanden. Bakgrunden till etableringen var att de ville skapa en varm kultur och trygg arbetsplats för alla som vill vara en del i att ge besökarna en stund av förundran.

Karin och Jocke har flera olika företag med samma slags värdegrund. Det senaste är de obemannade butikerna 24 SJU Snabbköp som finns i hela Sverige. När jag frågar hur de kom fram till att starta en verksamhet som verkar ligga så långt ifrån underhållningsbranschen som denna svarar Jocke… –Vi vill ge samma slags service på en plats i utsatta områden som man får i tätort, svarar han klurigt. Han fortsätter… – Ingen ska behöva känna utanförskap utan alla ska ha samma villkor, säger han vidare. Jocke menar att även teatern som ligger mitt ute bland åkrarna, nån mil från den traditionella småstaden, är en del av att föra samman människor på platser som man inte tror ska gå, och de bevisar att det absolut kan bli lyckosamt.

Vrickade Teatern håller på att återhämta sig från pandemins nedstängning och kör igång detta året med rivstart. Turnén Sångsommar, en galen allsångskonsert för hela familjen, startade på Vrickade Teatern förra lördagen och drar vidare till många av Sveriges alla Folkets parker tillsammans med artisten Ayla, som bland annat gjort barn-TV och Barnens Allsång på Skansen.
Under tiden så har nyrekryterade eventmakerskan Martina fått rollen att projektleda bland alla evenemang, vilket blir en stor hjälp för Karin och Jocke framöver.

I höst ska det bli vrickad revy och julshow på teatern. Det ser vi fram emot!!

Tack bästa Vrickade Teatern-gänget för att jag fick bli bländad av ert säregna och hjärtliga entreprenörskap!