Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Styrelsenätverk i Lidköping

9 november, 2022 @ 15:00 - 17:00

9 november När tar man in externa talanger?

I ett ägarlett företag styr vd sitt företag med känsla och intuition, men när det kommer in en extern vd, ledningsgrupp eller styrelse har de inte samma intuition från början.

Denna utmaning brukar beskrivas som ”från ’ägarlett till ägarstyrt”.
–       Vad innebär det och hur gör man, vilka verktyg är viktigt att ha med sig?
–       Var och hur rekryterar man rätt personer som VD och styrelse utan att tappa bort företagets värderingar, kultur och värde?
–       Vilka krav och förväntningar bör man reda ut med ägaren/grundarna när man kommer med som extern VD och styrelse?

I panelen:
Agneta Olsson är rådgivare och föreläsare med egen lång erfarenhet från ägarledda respektive ägarstyrda företag. Hon brinner för lyckade rekryteringar av externa vd:n och styrelseledamöter, funktioner som är avgörande för om verksamheten ska bära frukt och blomstra. Agneta är idag VD för Almi Västsverige.
Agneta Olsson

Johan Ocklind är extern VD för Vadsbo Växtodling AB, Vadsbo Mjölk AB och Vadsbo Biogas AB. 1999 startades Vadsbo bolagen genom att slå ihop mindre jordbruksenheter till en stor för att spara kostnader och utnyttja stordriftsfördelar. Vadsbogruppen ägs idag av 8 lantbrukare i Mariestad, Töreboda och Skövde.
Johan Ocklinder

Jan Lindblom har arbetat som extern VD i familjeägt bolag och som sådan rapporterat till både styrelse och ägarna. Han har även erfarenhet från styrelse och ordförandeskap ägarstyrda bolag. Idag är han VD för StyrelseAkademien Västsverige som stöttar ägare och styrelser med kunskap, arenor för erfarenhetsutbyte och med styrelserekrytering.
Jan Lindblom

 

När: 9 november
Tid: 15.00-17.00
Plats: Bahnhof Lidköping

ERFARENHETSUTBYTE MELLAN STYRELSEARBETARE

Styrelsearbetare, ägare och VD bjuds in till samtal kring styrning och tillväxt.

Anmäl dig här: Styrelsenätverk i Lidköping – anmälan (styrelseakademien.se)

Detaljer

Datum:
9 november, 2022
Tid:
15:00 - 17:00