Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kompetensförsörjnings möte

juni 17 @ 08:00 - 12:00

HUR SKA VI ATTRAHERA OCH REKRYTERA FRAMTIDENS MEDARBETARE?

Idag är ett av de stora problemen i näringslivet – Rekrytering!
Det är svårt att hitta rätt kompetens till sina företag.

Vi i NiL bjuder därför in till ett kompetensförsörjnings möte den 17 juni 8.00-12.00 i  Fullmäktigesalen i Lidbeckska huset. 
Där vi nu vill bjuda in er – våra medlemmar/representanter från Näringslivet.
De som kommer finnas på plats under mötet är näringslivet, näringslivsenheten, politiker, Campus Västra Skaraborg, representanter från Syv i olika årskurser, rektor på DLG osv.

Kompetensförsörjning är ett otroligt stort ämne som vi inte löser på en dag. Men vi vill med detta möte öppna upp ordet, lyssna till alla våra utmaningar vi står inför, samt släppa fram en diskussion om vart vi ska börja. Vem ska ha ansvaret för vad? Vad ska vi göra tillsammans skola & näringsliv? Vem ska koordinera vad? Hur ska vi hjälpas åt? & hur ska vi i stort jobba med att attrahera och rekrytera framtidens medarbetare?

Vi vill skapa en mötesplats där vi träffas tillsammans och pratar om kompetensförsörjningen i Lidköping.
Fokus kommer ligga på hur vi kan hitta samverkan mellan skola-näringsliv. Vi ser att detta samspel är en otroligt viktig del att fokusera på för att hitta sina framtida medarbetare.

Vi ser gärna deltagande från flera olika representanter från näringslivet under mötet. Så har du tid och möjlighet att komma på vårt kompetensförsörjnings möte den 17 juni 8.00-12.00? Anmäl dig gärna nedan, så skickar Victoria ut en mötesinbjudan till dig innan mötet! 

 

Detaljer

Datum:
juni 17
Tid:
08:00 - 12:00