Medlemsbesök – Lovene Bil & Lantbruks Service

På medlemsbesök hos Lovene Bil träffar jag Fredrik Haraldsson som startat och drivit verksamheten sedan 2006.

Atmosfären är nostalgisk bilverkstad men är uppgraderad till dagens moderna teknik. Kombinationen är oslagbar. De har all den hantverksglädje, tjänstvillighet och gemenskap man kunde finna förr. Ni som vet hur det var då vet vad jag menar… 😉

Lovene Bil är specialiserad på service och reparation av alla typer av VAG-fordon (Audi, Skoda, VW och SEAT mm.), men har ett tätt utbyte med andra bilmärkesverkstäder i Lidköping med omnejd för att kunna hjälpa alla.

Lovene Bil är en del av Lovene Egendom som Fredrik förvärvade av sina morföräldrar. Han har flertalet olika verksamheter igång med inriktning bland annat på fastigheter, vindkraft, lantbruk med får och hästar. Han jobbar även på den utarrenderade jordbruket under vår och höst. –Det hade ju sin charm att jobba som anställd innan för då kunde man stämpla ut klockan 17:00. Men med gården, företagen och familj med fem barn mellan 5 och 17 år så flyter allt ihop, säger Fredrik.

På Lidköpings landsbygd har kulturen förändrats menar Fredrik. Det finns inte många sammanhållande bygdegårdar eller allmänna aktiviteter längre på landet. Orsaken tror han beror mycket på sociala media där man numer får kontinuerliga uppdateringar av vad alla andra gör. Tidigare träffades man och utbytte information om lokala händelser. Men med gårdarna och verksamheterna som finns runt omkring har de ändå ett tätt samarbete med, men ingen avtalad samverkan. –Vi alla hjälps ändå åt när det behövs och har ett gott och brett kontaktnät, säger Fredrik.

På frågan om hur man ska knyta samman staden med landsbygden svarar han att det vore bra med en cykelväg. –Det är främst för barnens skull då de behöver fler alternativ att ta sig runt, säger han. –Fritidsaktiviteterna för de unga har blivit urvattnade och det är få som engagerar sig i till exempel fotboll idag här ute på landet. Så en cykelväg skulle ge fler möjligheter, fortsätter han.

Framtiden är utstakad för Lovene Bil och ska utvecklas under ca 8–10 år till innan han kan tänkas lämna ifrån sig verksamheterna. –Det är utmanande att vara loket på detta tåg, men jag har en hel del kvar som jag vill utveckla, avslutar Fredrik.

Tack Fredrik Haraldsson på Lovene Bil AB för att NiL fick komma ut på landet och se er enastående verksamhet!