Ny medlem – Lidköpings Trädgårdstjänst

Nu när våren närmar sig med stormsteg träffar vi vår nya NiL-medlem Jenny Sjöstrand som vågade språnget att bli entreprenör hösten 2022 då hon startade Lidköpings Trädgårdstjänst.

Jenny arbetade hos det tidigare företaget Jannes Trädgårdstjänst i Lidköping, och när det lades ner så fick hon möjlighet och hjälp att starta sin egen verksamhet. – Det var läskigt innan jag bestämde mig, men otroligt kul och utmanande nu när det är igång, säger hon med ett strålande leende.

Jenny är utbildad på Göteborgs universitet inom kulturvård med trädgården och landskapsvårdens hantverk som inriktning. Hon berättar att titeln Trädgårdsmästare inte är en skyddad titel längre i Sverige, men vill med sitt eget arbete hjälpa till att lyfta statusen på rollen.

– Lidköping har många fina trädgårdar och parkanläggningar som man är patriotiskt stolt över, säger hon när hon får frågan om varför hon valde att etablera sig just här. Hon fortsätter… – Jag gillar den inställningen, men det finns ändå ett stort behov av trädgårdsarbete i området där vi kan komma in med bred kompetens och med det kvalitativa hantverket som våra trädgårdstjänster innebär.

På frågan om vad det var som gjorde att hon valde att gå med i NiL svarar hon… – Jag har jobbat på GreveGarden tidigare där jag fick inblick i vad föreningen bidrog till näringslivet, och tänkte att där finns ett brett kontaktnätverk som man har nytta av i sin egen verksamhet.

Lidköpings trädgårdstjänst har mest privatkunder men vill gärna nå ut till fler företag, hjälpa till på kulturhistoriska platser och även utföra värdering.

– Många företag idag lägger stora summor på att inreda attraktiva arbetsplatser men har inte riktigt räknat med utemiljön i samma grad, säger Jenny. Hon berättar om hur det är i Danmark där man till exempel på alla vårdinrättningar har en egen trädgårdsmästare, för att grönområden anses hjälpa till att rehabilitera i hög grad. – Det borde vi införa på arbetsplatser för att ytterligare tillföra energi till medarbetare och besökare, avslutar hon.

Vi hälsar Jenny och Lidköpings Trädgårdstjänst hjärtligt välkomna till NiL!