Ny medlem – Byggnadsmiljö i Norr

Ny i NiL och ny i Lidköping.

Ny medlem i NiL som nu har förverkligat en familjedröm att flytta söderut från Umeå.

Vi säger varmt välkommen till NiL Stefan Lindberg med företaget Byggnadsmiljö i Norr AB.

Sedan 2006 har Stefan och hans fru funderat för att flytta ner till våra breddgrader. Det har tagit några års funderingar, men de slog till innan årsskiftet. Stefan kände sig mogen och trygg att fortsätta verksamheten här då det finns en marknad för hans verksamhet var som helst.

Byggnadsmiljö i Norr är en bygg- och fastighetskonsult både för den privata och professionella marknaden. De erbjuder byggnadstekniska utredningar där man letar orsak om huset är dåligt till exempel har mögel, kemiska emissioner som kan påverka människor negativt. De gör även miljöinventeringar, statusbesiktningar och underhållsplanering för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare. De utför också överlåtelsebesiktningar vid husköp. Är också medlem i Byggdoktorerna.

– Jag skulle nog säga att min specialitet, förutom byggnadsmiljö, är bemötandet och att vara pedagogisk med kunderna. Det är viktigt att få fram vilka eventuella brister och risker som framkommer så att man får förståelse för processen och hur viktigt det är att åtgärda problemet. Ofta uppstår missnöje när kunden inte har allt förklarat för sig, berättar Stefan.

Förutom byggnadsmiljö har Stefan utvecklat en webtjänst, homeplan.se, som är ett planeringsverktyg för fastighets- och husägare. Där kan man lägga till all grundläggande fakta kring en fastighet som till exempel köpebrev, ritningar, färgkoder etc. Där skapas även en åtgärdsplan automatiskt som visar husets underhållsbehov 15 år fram i tiden. Den visar vad man måste göra, och när samt en kalkyl för kostnader. Tjänsten är under utveckling, men Stefan ser en framtid med denna tjänst för både privat- och företagsfastigheter. Så smart, säger vi!

När vi frågar Stefan vad han vill se mer av i Lidköping svarar han, – Det ska inte bara vara prat om utan att det verkligen blir samarbeten över kommungränserna. Både när det gäller näringslivet och även kommuner. Det finns många mindre kommuner i Skaraborg så det borde vara naturligt, avslutar Stefan.