Medlemsbesök – Vänerblommor Atelier AB

På medlemsbesök hos Vänerblommor Atelier AB som Jonas Eriksson drivit i 13 år.

Det är så vackert på Vänerblommor med blommor, växter och antik inredning, både inne och ute. Jonas gör ingenting utan en tanke, ett innehåll och med en äkthet man sällan ser. Tänk att alla växter är handplockade från odlare vars perenner är kultiverade under bar himmel vid våra breddgrader. Det betyder att plantorna är hållbara och mer benägna att överleva våra årstider.

De lantliga och antika inredningsföremålen är också en del av helhetsupplevelsen på Vänerblommor och självklart till salu.

Tidigare näringslivsorganisationen Tillväxt i Lidköping upptäckte Vänerblommor i Skövde och såg att det skulle vara en briljant idé att få företaget till Lidköping. Så Tillväxt flörtade och beskrev fördelarna för Jonas. Och det fungerade! Han såg den köpstarka kundkretsen och att invånarna i Lidköping redan värderade kvalitetsväxter på den lokala marknaden. Så 2015 slog han upp portarna med en viss försiktig förhoppning.

Vänerblommor har nu ca 7 0000 kvm till sitt förfogande och här har Jonas planer till meraktiviteter. Redan förra året så byggdes ett glasskafé i trädgården. –Flertalet av mina kunder är kvinnor, då det oftast är dem som tar hand om trädgården hemma, berättar Jonas. –Många har sina barn med sig och det blir stressigt om barnen inte har något kul att göra under tiden. Så en glass och vår nybyggda lekpark löser detta, fortsätter han omtänksamt.

Men Jonas har fler planer i bakfickan som väntar på att förverkligas. –Tänk att ha musikkvällar under bar himmel i vår vackra trädgård. Här skulle det passa perfekt med en naturlig scen och platser på gräsmattan för picknic eller nåt sånt, säger han lite visionärt och pekar på ett område på tomten. Ja, Jonas och Vänerblommor drömmer inte bara utan de är med och hjälper oss andra att få sin egen dröm om en härlig trädgård och inbjudande hem förverkligad. Det är på riktigt, riktigt fantastiskt!

Tack Jonas och Vänerblommor Atelier AB för att jag fick komma och drömma om en verkligt härlig egen trädgård!