Medlemsbesök – Inget Nytt AB

För två år sedan startade Lars Johansson sin verksamhet Inget Nytt Aktiebolag med en idé om att skapa nya möbler, armaturer och inredningsdetaljer från gammalt genuint material.

Många i Lidköping känner säkert till Lars sedan tidigare då han var verksamhetschef på Friskis & Svettis i 14 år. Men från 1 mars 2020 vågade han byta bana och ge sig ut på arbetsmarknaden. Med två uppdrag att välja mellan så sa det plötsligt stopp när pandemin körde igång. Företagen skar ner snabbt och kunde inte ta emot en ny rekryt. Han stod utan jobb.

Men med en bakgrund på landet i Grästorp och att på hobbybasis genom hela livet mekat, skruvat, hantverkat, renoverat så vågade han sig på att starta igång sin möbeltillverkning med uteslutande gammalt material.

Lars åker runt till gårdar och samlar in rostiga rör, vindpinade brädor, uttjänta lyktor eller järnhjul från hästdroskor. –Min största talang är nog att jag kan prata med bönder på bönders vis, vilket gör att jag kan hitta så mycket fint material ute på gårdarna, säger han tacksamt. Av materialet väcks sedan en idé. Och idén blir en verkligt vacker möbel eller en armatur till exempel.

Inget Nytt AB är ungt än så länge, och det innebär att Lars gör allt själv. Det är klurigt att driva bolag, producera och sälja in samtidigt i denna branch. Men han ser hoppfullt på framtiden då det finns förfrågningar och att det öppnar sig möjligheter vartefter han får ut sina möbler på marknaden.

Att vara medlem i NiL ser Lars som självklart både för att det gynnar honom själv att nätverka, men också för att vara med och stötta verksamheter som vill bidra till ett gott näringsliv. –Allt handlar inte bara om hur det går för min verksamhet, utan också vad jag står för, och därav kunna bidra med mitt samhällsengagemang genom mitt medlemsskap, avslutar Lars.

På lördag den 29 april, ska Lars och Inget Nytt AB ha öppet hus, så då är alla välkomna till Gamla Läckövägen 57 för att kika in hans fantastiska möbler och grejer. Varmt välkomna, önskar Lars!

Tack Lars på Inget Nytt Aktiebolag för att vi fick kika in i din verksamhet och upptäcka dina fina gedigna bord, hatthyllor och lampor!