Medlemsbesök – EY (Ernst & Young)

Utmed Lidan ligger den ståtliga byggnaden Örnen där Catharina Happe och Eva Skymgård tar emot mig på ett medlemsbesök på EY i Lidköping.

Ernst & Young AB, eller EY som logotypen visar, är en global aktör inom revision, redovisning, skatt, transaktioner och affärsrådgivning som jobbar med allt inom ekonomi med dess lagar och regler i över 150 länder med ca 700 kontor. De lokala kontoren har därmed all tänkbar hjälp tillgänglig inom organisationen. Och ett av dem är EY i Lidköping som tillsammans med kontoret i Skövde har Skaraborg som främsta verksamhetsområde.

Eva Skymgård, kontorschef Skaraborg, berättar att de jobbar med kvalitet i alla områden. –Vi använder checklistor för att säkerställa kvaliteten och vi har krav att varje medarbetare ska gå utbildningar varje år för att upprätthålla den höga standarden, säger hon.

EY har specialister att tillgå i hela landet, ja hela världen om det behövs, som kan hjälpa det enskilda kontoret med uppbackning eller med expertis. Lokalt har vi revisorer, redovisningskonsulter och skattekonsult på plats.

– Det bästa med denna bransch är att man får träffa så många olika företag, att få vara ett bollplank och ha så vitt skilda uppdrag hos dem, säger Catharina Happe som är auktoriserad redovisningskonsult i Lidköping. Mindre företag kanske inte tror att EY skulle vara intresserade av att hjälpa dem. – Det är ju precis därför vi finns, fortsätter Catharina. – Vi har kunskapen och gör det ”tråkiga” jobbet snabbt och lätt så därför vill vi gärna hjälpa fler företag så de kan ägna sig åt det som de är bäst på, avslutar hon.

Mäktigt med en så stor och global koncern som verkar ändå ha en lokal genuinitet. Jag blev riktigt impad!!

Tack Eva och Catharina från EY i Lidköping för att jag fick komma och fika med er och övriga kollegor på Örnen!